Forum Stats Test Link Test Link Test Link Test Link
Forumlar » Genel » Türk Argo Sözlüğü » (Åž)

Yazar Mesaj   #1680  2016-03-10 10:58 GMT  

Online status admin

Administrators

Åžehir: Ankara
Ülke:
Meslek: Site Yöneticisi
YaÅŸ:

şaban (ar. s.) aptal, sersem, enayi (bk: abeci, abullabut, ahlat, andavallı, angut, armut, aval, ayran ağızlı, bangoboz, denyo, diîgoz, düdük makarnası, dümbelek 3, gebeş, gebeşâki, habeci, habeci kostik, hafız, hatalım, handavallı, hırbo, hırt, hırtapoz, hışır, hıyar, ıspanak, kanser ilâcı, kaşalot, kaşalotzâdc, kaşkaval, kereste 1, keriz2, keş, koroydo, mantar 2, mayın, naval, pangodoz, pilâki, saloz, tereyağı, yanbolu).

ÅŸan vermek (dey.) yüz vermek, aldırış etmek: ÅŸan vermiyor. ÅŸapçi (s.) kulampara: -ÅŸu gördüğün moruk  ÅŸapçı imiÅŸ, (bk: babuk).

ÅŸaşı bakmak (dey.) otomobilin' iki ön farından bir tanesi kırıl­mış olmak: -senin araba, tek gözü kör olmuÅŸ, ÅŸaşı bakıyor.

şeriat evi (ar. tr. i.) kadının tenasül yeri (bk: enginar, folluk1).

ÅŸeytan çarpmış keçi yavrusu GİBİ tİtremek (dey.) korkmak.

şıkırdım (tr. i.) oğlan, çocuk (bk: kırık, şorulu).

şipinİşİ (tr, zf.) hemen,, derhal, çabucak, çarçabuk: papellerin kokusunu alınca, şıpmişi damladı, (bk: şıplan, şipşak).

ŞiPLAN (tr. zf.) hemen (bk: şıpmişi, şipşak).

şıra (far. i.) süzme afyon: bizim AhmedHn biraz şırası kalmış.

ÅŸimendiferi raya sokmak (dey.) cimaÄŸ etmek (bk: çivilemek1, fiÅŸek atmak, lehimlemek, nefes çekmek, parmağını ıslatmak, perçinlemek, pipo temizlemek, ÅŸiÅŸirmek2, tezgâh kurmak, uçuÅŸa gitmek, üfürmek, yefallemek, zımbalamak),

ÅŸipÅŸak (tr. zf.) çabucak, çarçabuk: -ÅŸu hıyarın ÅŸipÅŸak iÅŸini biti­river. (bk: şıpmiÅŸi, şıplan).

şipşaklamak (tr. f.) derhal haber almak; hatırlamak: onun dal­gasını çoktan şipşakladım.

ÅŸiÅŸirmek, (tr. i.) 1. birini bıçak veya çakı ile vurmak: bizim Apostolu dün gece ÅŸiÅŸirmiÅŸler, (bk: çivilemek, hacamat, etmek, hacamatlamak, mıhlamak). 2. cimaÄŸ etmek (bk: fiÅŸek atmak, lehimlemek, nefes çekmek, perçinlemek, tezgâh kurmak, yefallemek, zımbalamak).

şişlemek (f.) kama, çakı, şiş gibi şeylerle vurmak: Despina’yı şişlemişler, (bk: çivilemek, hacamat etmek, hacamatlamak, mıhlamak, şişirmek 1).

şişmek (f.) bozum olmak, mahcûbolmak, utanmak: ben demedim mi sana bu herifin karşısında aşık atılmaz diye, şiştin mi şimdi. (bk: amorf olmak, bozum olmak, dut gibi olmak, ekşi­mek 1, foslamak, kanemi olmak, madara- olmak, mor ol­mak, muz gibi olmak).

şişti (tr. f. mek. arg.) dersini bilmedi, hocadan fena not aldı.[mastar hâli kullanılmaz]: Mehmet, bugün de şişti.

şopar (çing. i.) çocuk: sizin gibi şoparlar, bizim yanımızdan salâ- vatla geçer, katalaviz•

ÅŸorolop (s.) yalan: ham hum ÅŸorolop (=yalan yanlış, aÄŸzında geveliyerek). (bk: atmasyon, bom, dolma 1, dubara, efta- mintokofti, kantin, kaÅŸkariko, katakofti, kıtır, kıtırbom, kofti, madik, mantar, martaval, masal, palavra, polim). ÅŸorulu (i.) oÄŸlan, çocuk; güzel kız (bk: kırık, sikirdim).

Bu mesaj admin tarafından 2016-03-10 12:18 GMT, 777 Gün önce düzenlendi.